Telecí maso na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
8 dkg máslo
1 ks cibule
1 dl bílé víno
mletý pepř
3 dkg hladká mouka
zeleninový vývar (i z kostky)
1 ks malé jablko
500 g telecí plec
mleté kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřínců a jemně nastrouháme

  3. Na másle necháme zpěnit cibulku, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Nyní maso osolíme a okořeníme mletým kari. Promícháme a za občasného podlévání vývarem dusíme telecí maso pod pokličkou doměkka

  4. Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout. Zaprášíme moukou a orestujeme. Vmícháme nastrouhané jablko, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme ještě asi 10 minut

  5. Telecí maso na kari podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!