Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

300 g cukr
3 stroužky česnek
sůl
sůl
500 g paprika
2 kg rajčata
1 kg rajčata
1 kg cibule
500 g mouka
500 g cuketa
500 g lilek
25 g šalvěj
pepř
pepř
1,5 l kuřecí vývar
1 kg červená cibule
2 l drůbeží vývar
1 kg telecí krk

Postup přípravy receptu

  1. Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku

  2. Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec

  3. Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky

  4. Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky naservírujeme společně s omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!