Lucifer s hranolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks pórek
kečup
1 ks mrkev
sójová omáčka
500 g kuřecí maso
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
1 ks sterilovaná paprika
mletý černý pepř
feferonky mleté v soli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme ho se solí, pepřem, sladkou paprikou, sójovou omáčkou a jednou lžičkou feferonek mletých v soli. Ty jsou k dostání hotové ve skleničkách v běžném obchodě. Zeleninu očistíme

  2. Na rozpálený olej dáme zkaramelizovat nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme na plátky nakrájený česnek. Ten necháme jen provonět a ihned dáme restovat směs masa. Když se maso zatáhne, ztlumíme plamen a na pánev přisypeme na kolečka pokrájený pórek, proužky nakládané červené papriky bez nálevu. Přidáme kečup podle potřeby, aby se nám maso dobře promíchalo, ale přitom nebylo zalité kečupem. Směs lucifer necháme chvíli podusit a ke konci přidáme ještě dvě lžičky feferonek

  3. Směs lucifer podáváme nejlépe s hranolky pečenými v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!