Sekaná s pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
majoránka
1 ks cibule
1/2 ks pórek
vegeta
chilli
5 ks žampiony
grilovací koření
mletý pepř
500 g mleté maso
10 dkg anglická krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, grilovací koření, špetku chilli, vegetu a důkladně promícháme

  2. Pórek podélně rozkrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky. Anglickou krkovičku (nebo slaninu) nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno

  3. Na pánev dáme kapku oleje, přidáme žampiony, anglickou slaninu a restujeme. Zhruba po pěti minutách pánev odstavíme z plotny a necháme houby vychladnout. Poté je společně s pórkem přidáme k mletému masu a směs důkladně promícháme

  4. Do zapékací mísy dáme olej, na který rozprostřeme nakrájenou cibuli. Z mletého masa vytvoříme šišku a vložíme do mísy. Lehce podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Sekanou pečeme zhruba 60 minut

  5. Vhodnou přílohou k sekané s pórkem je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!