Sekaná s pórkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl majoránka 1 ks cibule 1/2 ks pórek vegeta chilli 5 ks žampiony grilovací koření mletý pepř 500 g mleté maso 10 dkg anglická krkovička
Postup Sekaná s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, grilovací koření, špetku chilli, vegetu a důkladně promícháme
Pórek podélně rozkrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky. Anglickou krkovičku (nebo slaninu) nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno
Na pánev dáme kapku oleje, přidáme žampiony, anglickou slaninu a restujeme. Zhruba po pěti minutách pánev odstavíme z plotny a necháme houby vychladnout. Poté je společně s pórkem přidáme k mletému masu a směs důkladně promícháme
Do zapékací mísy dáme olej, na který rozprostřeme nakrájenou cibuli. Z mletého masa vytvoříme šišku a vložíme do mísy. Lehce podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Sekanou pečeme zhruba 60 minut
Vhodnou přílohou k sekané s pórkem je bramborová kaše.