Lososovitý pstruh smažený v česnekovém obalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 hrnek strouhanka
200 ml jogurt
1 lžíce citronová kůra
1 hrst petrželová nať
mletý černý pepř
500 g lososovitý pstruh

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těstíčko na obalení ryby. Strouhanku promícháme se strouhanou citronovou a limetkovou kůrou, jogurtem, vejci, prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou. Vše osolíme, opepříme a zpracujeme v tužší těstíčko

  2. Filet z lososovitého pstruha i s kůží očistíme, nakrájíme na 3 - 4 porce a osolíme. Na rybu naneseme z obou stran těstíčko a zvolna osmažíme na oleji dorůžova. Osmažené porce ryby necháme na papírové utěrce okapat

  3. Smaženého pstruha v křupavém petrželovo-česnekovém obalu podáváme se šťouchaným bramborem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!