Salát z červené řepy a cibulkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
mletý pepř
4 ks červená řepa
2 ks kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Pak řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme cibulku drobně nakrájenou a kyselé okurky drobně nakrájené

  2. Salát z řepy osolíme, opepříme a spojíme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem. Podle chuti by možná šlo přidat i vajíčko uvařené na tvrdo. Vše promícháme a dáme do lednice do druhého dne odležet

  3. Salát z červené řepy s cibulkou podáváme jako přílohu - hodí se ke smaženému filé, řízku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!