Salát z červené čočky na toastech recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
50 g majonéza
50 g zakysaná smetana
zelená petrželka
bílá veka
3 ks kyselé okurky
mletá sladká paprika
150 g sýr niva
mletý černý pepř
200 g loupaná půlená červená čočka (bio)

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kyselé okurky jemně nastrouháme. Sýr rozdělíme na polovinu. Z jedné části nakrájíme plátky na ozdobu a druhou polovinu jemně nastrouháme

  2. V míse promícháme čočku se sýrem, česnekem a okurkou. Vše spojíme zakysanou smetanou a majonézou, opepříme, osolíme a necháme v chladu rozležet

  3. Na oleji opečeme plátky veky dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Můžeme však použít i toastový chléb

  4. Salát z červené čočky podáváme na toastech, zdobíme plátkem sýru, kouskem petrželky a jemně posypeme sladkou mletou paprikou. Výborně chutná k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!