Losos se smetanovo-citronovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
2 ks filé z lososa
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
čerstvý tymián
omáčka
250 ml smetana
1 lžička med
2 lžičky plnotučná hořčice
0 ks citronová šťáva
1 lžíce suché bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu promícháme s medem, hořčicí a tymiánem. Lososové filé umyjeme, osušíme, pokapeme citronem a posypeme troškou tymiánu. Šalotku nasekáme na jemno.

  2. Šalotku osmažíme na másle, po chvíli přidáme lžíci bílého vína a asi po 2 minutách zalijeme ochucenou smetanou. Za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a vymačkanou šťávou z poloviny citronu. Nakonec smetanovo-citronovou omáčku přecedíme.

  3. Rybí filé osmažíme krátce na trošce oleje z obou stran.

  4. Lososa přelijeme smetanovo-citronovou omáčkou a podáváme třeba s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!