Losos s fenyklem a červeným pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks fenykl 600 g losos 100 g černé olivy bez pecek 4 ks červený pomeranč 2 ks pomerančová štáva podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby extra panenský olivový olej
Postup Losos s fenyklem a červeným pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Umytý fenykl nakrájíme na gulienne. Odkapané olivy nakrájíme na kolečka. Pomerančům nožíkem odkrojíme slupku i s bílou kůrou a každý rozdělíme na 4 díly.
Lososové umyté a osušené plátky osolíme, opepříme a na trošce olivového oleje orestujeme z obou stran, stačí na minutku. Orestované rybí plátky vložíme do zapékací mísy.
Nakrájený fenykl orestujeme na trošce olivového oleje na prudkém ohni asi na 5 minut. Přidáme nakrájené olivy s pomerančem, šťávu vymačkanou ze 2 pomerančů a restujeme společně další 2 - 3 minuty.
Lososové plátky v zapékací míse přikryjeme restovanou směsí se šťávou a zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C na 10 minut.
Losos s fenyklem a červeným pomerančem podáváme ihned jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.