Losos s fenyklem a červeným pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks fenykl
600 g losos
100 g černé olivy bez pecek
4 ks červený pomeranč
2 ks pomerančová štáva
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umytý fenykl nakrájíme na gulienne. Odkapané olivy nakrájíme na kolečka. Pomerančům nožíkem odkrojíme slupku i s bílou kůrou a každý rozdělíme na 4 díly.

  2. Lososové umyté a osušené plátky osolíme, opepříme a na trošce olivového oleje orestujeme z obou stran, stačí na minutku. Orestované rybí plátky vložíme do zapékací mísy.

  3. Nakrájený fenykl orestujeme na trošce olivového oleje na prudkém ohni asi na 5 minut. Přidáme nakrájené olivy s pomerančem, šťávu vymačkanou ze 2 pomerančů a restujeme společně další 2 - 3 minuty.

  4. Lososové plátky v zapékací míse přikryjeme restovanou směsí se šťávou a zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C na 10 minut.

  5. Losos s fenyklem a červeným pomerančem podáváme ihned jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!