Bramborový salát s hráškem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
750 g brambory
100 g celer
200 ml majonéza
50 g mrkev
50 g petržel
1 ks malá cibule
200 g sterilovaný hrášek
250 ml sladkokyselá okurka
100 g moravské uzené

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 - 15 minut. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakrájíme na kostičky

  2. Do větší mísy dáme majonézu, cibuli, okurky, osolíme a promícháme. Do této směsi přes kolečko protlačíme brambory a promícháme je s majonézou. Salát ochutnáme a můžeme ještě podle chuti přidat okurky nebo majonézu. Dále přidáme nakrájené uzené, nakrájenou zeleninu a vejce protlačené přes kolečko. Promícháme a na závěr přidáme do salátu propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek

  3. Promíchaný bramborový salát s hráškem přendáme do mísy přiměřené velikosti a dáme vychladit

  4. Bramborový salát s hráškem podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!