Bramborový salát s krůtím masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

olej
sůl
700 g brambory
4 lžíce majonéza
3 ks kyselá okurka
1 kelímek bílý jogurt
3 lžíce sterilovaný hrášek
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa
80 g libová anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Hrášek necháme okapat. Jogurt promícháme s majonézou. Okurky nakrájíme na kostičky

  2. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, Libovou slaninu nakrájíme na nudličky. Slaninu a maso orestujeme na malém množství oleje a necháme vychladnout

  3. Do mísy vložíme nakrájené brambory, vychladlé maso a slaninu, cibuli, okurky a hrášek. Vše spojíme jogurtovou majonézou a podle chuti osolíme a opepříme

  4. Bramborový salát podáváme na listech ledového salátu. Jako přílohu zvolíme bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!