Bramborový salát s okurkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
300 g brambory
1 lžíce francouzská hořčice
1 lžíce olivový olej
100 ml bílý jogurt
1 lžička vinný ocet
200 g salátová okurka
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Pažitku usekáme

  2. Připravíme si zálivku. Francouzskou hořčici promícháme s olivovým olejem, jogurtem a bílým vinným octem

  3. V míse promícháme brambory s okurkou, posypeme pažitkou a vše spojíme zálivkou. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Bramborový salát s čerstvou okurkou podáváme jako přílohu. Salát lze podávat i samostatně jako lehkou dietní večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!