Lněné bulky s rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 lžičky sůl
1 dl rozinky
8 dl voda
2 lžíce olivový olej
4-5 dl hladká mouka
7 dl celozrnná mouka
1 kostka čerstvé droždí
0.5 dl lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. 3 dl vody přivedeme k varu, přidáme lněná semínka a několik minut je povaříme. Poté vodu slijeme a semínka necháme vychladnout na tělesnou teplotu.

  2. Zbytek vody zahřejeme na 37 °C. Droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme trochou vlažné vody a zamícháme, aby se rozpustilo. Přilijeme zbytek vody.

  3. Poté přidáme lněná semínka, sůl, olej, rozinky a celozrnnou mouku. Přisypeme většinu hladké mouky, trochu mouky si necháme stranou na pomoučnění pracovní plochy. Vypracujeme těsto.

  4. Těsto rozdělíme na 2 díly a z nich vyválíme váleček. Ten pak krájíme na cca 10 kousků, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem řeznou stranou nahoru. Lněné bulky necháme asi 40 minut kynout.

  5. Troubu předehřejeme na 225 °C, lněné bulky vložíme do trouby a pečeme 10 - 12 minut.

  6. Lněné bulky s rozinkami podáváme jako sladkou snídani či pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!