Fazolový guláš s bramborami, uzeninou a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
150 g slanina
sůl
200 g brambory
majoránka
2 ks cibule
kmín
1 lžíce sádlo
150 g uzenina
bazalka
mletý pepř
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
petrželka nebo pažitka
1 plechovka červené sterilované fazole
jemný kečup
1 lžíce hladká mouka (vrchovatá lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme společně se sádlem, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět

  2. Vložíme nakrájenou uzeninu a lehce osmažíme. Okořeníme paprikou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a opět lehce osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a vaříme do změknutí brambor

  3. Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidáme podle chuti kečup, fazole i s nálevem, odkapaný hrášek a kukuřici a krátce povaříme. Můžeme dochutit troškou cukru

  4. Na závěr okořeníme bazalkou, majoránkou a petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!