Fazolový guláš s bramborami, uzeninou a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
cukr
150 g slanina
sůl
200 g brambory
majoránka
2 ks cibule
kmín
1 lžíce sádlo
150 g uzenina
bazalka
mletý pepř
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
petrželka nebo pažitka
1 plechovka červené sterilované fazole
jemný kečup
1 lžíce hladká mouka (vrchovatá lžíce)
Postup Fazolový guláš s bramborami, uzeninou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme společně se sádlem, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět
Vložíme nakrájenou uzeninu a lehce osmažíme. Okořeníme paprikou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a opět lehce osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a vaříme do změknutí brambor
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidáme podle chuti kečup, fazole i s nálevem, odkapaný hrášek a kukuřici a krátce povaříme. Můžeme dochutit troškou cukru
Na závěr okořeníme bazalkou, majoránkou a petrželkou nebo pažitkou.