Fazolový hrnec s žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
10 ks žampiony
3 lžíce olivový olej
1 konzerva krájená rajčata
1 konzerva rajský protlak
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 konzerva fazole v tomatě

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Žampiony rozčtvrtíme

  2. V hrnci vhodném do trouby rozehřejeme olej a vsypeme mrkev. Jakmile je osmahnutá, vmícháme cibuli a celer. Společně dále restujeme, až je cibule zlatavá. Pak vsypeme žampiony a ještě asi 3 minuty restujeme. Vlijeme fazole a rajčata přidáme taky bobkový list a protlak. Směs lehce osolíme a opepříme. Pokud máte rádi pikantní, může se přidat i chilli koření nebo přímo chilli paprička. Směs asi 5 minut podusíme

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní nepřikrytý fazolový hrnec. Fazolový hrnec s žampiony pečeme asi 30 minut

  4. Fazolový hrnec s žampiony podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej doplnit masem. Buď můžeme zvolit párky, grilované maso nebo třeba pečené koleno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!