Luxusní ovocné tvarohové řezy recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

12 dkg cukr
8 dkg cukr
10 dkg máslo
2 lžíce rum
2 dl voda
piškoty
50 dkg ovoce
20 dkg sušenky
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kelímek měkký tvaroh
1 balíček ztužovač šlehačky
1 balíček vanilkový pudink v prášku
želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a přidáme do něj rum. Sušenky použijeme jakékoliv - s krémem i bez, třeba i piškoty. Sušenky rozdrobíme válečkem a smícháme s máslem a rumem

  2. Připravíme si formu nebo hlubší plech a vyložíme pečícím papírem. Hmotu vmačkáme do formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Poté necháme korpus vychladnout

  3. Připravíme si ovocnou náplň. Do hrnce dáme asi 0,5 kg ovoce (čerstvé, mražené, kompotované), vodu s cukrem a povaříme. Poté přisypeme vanilkový pudink a svaříme. Necháme zchladnout, ale ne zcela ztuhnout. Do náplně přidáváme cukr podle chuti, záleží na ovoci a podle toho, jak máme rádi sladké

  4. Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem a cukrem, dále přimícháme tvaroh a zakysanou smetanu

  5. Na zchladlý korpus dáme 1/2 šlehačkové náplně, na ni poklademe piškoty, na to ovocnou náplň a druhou polovinu šlehačkové náplně. Dáme trochu ztuhnout do lednice. Připravíme si želatinu a nalijeme ji do formy. Necháme ztuhnout do druhého dne

  6. Luxusní ovocné tvarohové řezy podáváme jako lahodný zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!