Luxusní vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

110 g máslo
1 ks žloutek
50 g cukr moučka
cukr moučka
3 balíčky vanilkový cukr
vanilkový cukr
140 g hladká mouka
80 g lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na pánvi na sucho opražíme lískové oříšky. Jakmile se začnou svlékat ze slupek a rozvoní se, stáhneme je a nejlépe v plechovém cedníku je protřeseme a zbavíme se oloupaných slupek. Všechny oříšky se určitě neoloupou, ale to nevadí. Necháme je vychladnout

  2. Mezitím si připravíme mouku, změklé máslo, moučkový cukr s jedním sáčkem vanilkového cukru (nedoporučuji vanilin, je to chemický hnus) a žloutek. Vychladlé oříšky rozemeleme na jemno a všechno smícháme v hladké těsto. Těsto dáme uležet do lednice alespoň na hodinu

  3. Z těsta vytvarujeme válečky, které lehce vyválíme (těsto se snadno trhá) o průměru asi 3 cm, které krájíme po 0,5 cm. To je orientační, záleží jak velké rohlíčky upřednostňujeme. Rohlíčky zbytečně nežmouláme, aby se nespařily

  4. Luxusní vanilkové rohlíčky pečeme na vymazaném či vyloženém plechu na 175 - 180°C cca 10 - 12 minut dorůžova. Luxusní vanilkové rohlíčky necháme chvilku vychladnout a nejlépe ještě teplé opatrně obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme nasypali 2 - 3 vanilkové cukry

  5. Množství jedné dávky stačí cca na dva plechy, pro pořádnou mísu luxusních vanilkových rohlíčků pečte raději z dvojité dávky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!