Listový závin se zelím a uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
300 g uzenina
1 balíček listové těsto
1 lžíce tuk na smažení
1 balíček kysané zelí
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Použijeme ostřejší uzeninu (klobásku, pikantní salám apod.). Zelí propláchneme a necháme důkladně okapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme společně s uzeninou.

  2. Listové těsto rozválíme, pokryjeme náplní a zabalíme jako závin.

  3. Listový závin se zelím a uzeninou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Listový závin se zelím a uzeninou nakrájíme a podáváme jako slanou chuťovku i jednoduchou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!