Listový závin s mletým masem a nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 dkg listové těsto podle chuti sůl mletý černý pepř směs 1 ks vejce 1 lžíce máslo 2 lžíce petrželka 50 ml smetana 1 ks pórek 10 dkg niva 10 dkg anglická slanina 1 lžíce čerstvý tymián 2 plátky toustový chléb 50 dkg mleté míchané maso na potření vejce
Postup Listový závin s mletým masem a nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Nivu nakrájíme na kostičky. Petrželku a tymián nasekáme na jemno.
Slaninu osmahneme na másle, potom společně s pórkem podusíme a necháme vychladnout. V míse smícháme mleté maso se smetanou, nadrobeným toustovým chlebem, nasekanou petrželí, tymiánem, solí, pepřem, vejcem, zchladlou směsí a nakonec vmícháme nivu.
Listové těsto rozválíme na větší obdélník, potřeme nádivkou a zabalíme jako roládu. Listový závin s mletým masem a nivou dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, povrch propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme asi 35 - 40 minut.
Listový závin s mletým masem a nivou podáváme podle chuti ještě teplý, nebo později studený jako výbornou chuťovku.