Listový závin s mletým masem a nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 dkg listové těsto
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce petrželka
50 ml smetana
1 ks pórek
10 dkg niva
10 dkg anglická slanina
1 lžíce čerstvý tymián
2 plátky toustový chléb
50 dkg mleté míchané maso
na potření
vejce
Postup Listový závin s mletým masem a nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Nivu nakrájíme na kostičky. Petrželku a tymián nasekáme na jemno.
Slaninu osmahneme na másle, potom společně s pórkem podusíme a necháme vychladnout. V míse smícháme mleté maso se smetanou, nadrobeným toustovým chlebem, nasekanou petrželí, tymiánem, solí, pepřem, vejcem, zchladlou směsí a nakonec vmícháme nivu.
Listové těsto rozválíme na větší obdélník, potřeme nádivkou a zabalíme jako roládu. Listový závin s mletým masem a nivou dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, povrch propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme asi 35 - 40 minut.
Listový závin s mletým masem a nivou podáváme podle chuti ještě teplý, nebo později studený jako výbornou chuťovku.