Křupavé rozmarýnové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 - 7 stroužků česnek
sůl
1 kg brambory
2 větvičky rozmarýn
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně omyjeme a osušíme. Potom je oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Slupky z brambor nevyhazujeme, ale zavážeme do předem namočeného a vyždímaného ubrousku. Nakrájené brambory a zabalené slupky vložíme do studené osolené vody a vše vaříme na velmi mírném ohni doměkka. Vařením brambor se slupkami dosáhneme lepší chuti brambor

  2. Měkké brambory slijeme a necháme okapat. Potom je zakryjeme poklicí a několikrát opatrně proklepeme tak, aby okraje brambor byly roztřepené. Potom brambory v jedné vrstvě opečeme ze všech stran na olivovém oleji, rozložíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 190 °C přibližně 1 hodinu

  3. Mezitím si připravíme kořenící směs. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Česnek spolu rozmarýnem, olivovým olejem a solí rozdrtíme ve středně hustou směs

  4. Ke konci pečení brambory potíráme kořenící směsí a za občasného obracení dopečeme dorůžova

  5. Křupavé pečené brambory s rozmarýnem a česnekem podáváme jako přílohu k pečeným rybám nebo kuřecímu masu. Můžeme je podávat i samostatně jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!