Listový jablkový závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- vejce strouhanka 1 kg jablko rozinky voda cukr moučka mletá skořice 1 balíček listové těsto 1 balíček vanilkový cukr hladká mouka
Postup Listový jablkový závin
Postup přípravy receptu
-
Hotové listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka, se kterými je v tomto receptu nejvíce práce
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle
Plát listového těsta rozválíme na pomoučeném vále, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhaná jablka, ze kterých vymačkáme štávu. Poté posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořicí a přidáme rozinky. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, který jsme předtím pokapali studenou vodou
Po přendání na plech potřeme záviny vaječným žloutkem a propícháme vidličkou, aby nám závin v troubě neprasknul. V jednom listovém těstě jsou dva pláty, takže upečeme dva záviny
Jablečný závin z listového těsta pečeme přibližně 20-30 minut na teplotu přibližně 180 °C ve střední poloze. V průběhu pečení závin hlídáme. Když má závin zlatavou barvu nebo až do hněda, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby
Upečené listové záviny nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.