Lilky plněné po makedonsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
sůl
tuk
600 g rajče
1 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
2 ks větší lilek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme rajčata, která musíme oloupat. Uděláme to tak, že je nařízneme do kříže, na několik vteřin ponoříme do vařící vody a následně zchladíme. Oloupaná rajčata rozkrojíme, zbavíme semen a rozmačkáme. Přidáme sůl a pepř, podle chuti osladíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.

  2. Dva větší lilky propláchneme studenou vodou, podélně rozkrojíme, vydlabeme a naplníme rajčatovou směsí.

  3. Pekáček vymastíme, narovnáme do něj plněné lilky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. Během pečení dle potřeby podléváme horkou vodou.

  4. Hotové plněné lilky podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!