Plněné lilky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
bazalka
600 g lilek
300 g mozzarella
80 g parmazán
olivový olej
mletý černý pepř
200 g cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a škrabkou oloupeme tak, aby nám na nich vznikly střídající se bílé a fialové pruhy. Lilky pak nakrájíme na špalíčky o šířce asi 3 centimetry a vydlabeme je tak, abychom měli mističky. Vnitřky mističek osolíme, vytřeme olivovým olejem a skládáme na plech. Troubu vyhřejeme na 200 °C a lilky v ní pečeme asi 15 minut

  2. Parmazán nastrouháme a mozzarellu nakrájíme na kousky. Rajčata překrájíme na půlky, případně na čtvrtiny. Sýry a rajčata vložíme do mísy. Bazalku omyjeme, osušíme a lístečky obereme. Také je přidáme do mísy k sýrům, vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Předpečené lilky naplníme sýrem s rajčaty a bazalkou a znovu dáme zapéct na 5 - 7 minut

  4. Podáváme teplé

  5. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!