Zapečené lilky s mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g rajče
2 ks lilek
2 ks mozzarella
olivový olej
100 g plátkový sýr
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené lilky nakrájíme na ježky s mezerami zhruba 1 cm. Nakrojíme, ale nedořízneme, aby lilek zůstal celý. Osolíme, otočíme nařezanou plochou na talíř a necháme 30 minut vypotit

  2. Mezitím si nakrájíme rajčata na osminky, poklademe je do vyšší zapékací mísy, posypeme kořením a zakápneme olivovým olejem. Mozzarellu nakrájíme na kolečka. Bylinky můžeme dát podle chuti nebo je obměnit

  3. Lilek opláchneme od soli, posadíme na rajčata a mezi zářezy vložíme plátky mozzarelly. Opět okořeníme, mírně zakápneme a pod pokličkou nebo alobalem pečeme zhruba 1 hodinu v rozehřáté troubě na 180 °C. Asi 15 minut před koncem pečení alobal odstraníme a lilky poklademe plátkovým sýrem, který se hezky rozpustí

  4. Zapečené lilky s mozzarellou ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!