Letní zeleninová polévka se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
0.3 ks květák
1 ks kedlubna
8 růžičková kapusta
1 porce kuřecí křidélka
podle chuti
hrášek
sůl
pažitka
pórek
brokolice
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kuře se zázvorem uvaříme v osolené vodě doměkka, maso a zázvor vyndáme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, květák a kousek brokolice rozebereme na růžičky, kapustičky necháme vcelku.

  2. Zeleninu vložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut, přidáme hrášek a ještě chvilinku povaříme. Zelenina nesmí být příliš měkká. Podle chuti zeleninovou polévku osolíme.

  3. Před podáváním přidáme do letní zeleninové polévky se zázvorem nadrobno nasekanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!