Lesní perkeltík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků vývar
1 lžíce petrželka
2-4 ks cibule
1 lžička sádlo
1 kg houby
3 lžičky plnotučná hořčice
5 dkg anglická slanina
3 ks tavený sýr
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
topinky
na ozdobu
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Slaninu s cibulí dáme na rozehřátou pánev. Podle potřeby můžeme přidat kousek sádla a osmahneme. Přidáme připravené houby, osolíme a asi 20 minut podusíme.

  3. Poté opepříme, okořeníme kmínem a přidáme hořčici. Dobrá je i kremžská hořčice.

  4. Dále podlijeme asi 1/2 hrnku vývaru nebo vody a dusíme, až jsou houby měkké a bez vody. Potom přidáme na plátky pokrájený sýr, posekanou petrželku a všechno dobře promícháme.

  5. Lesní perkeltík natřeme na topinky, posypeme paprikou a podáváme s kyselou okurkou. Lesní perkeltík je vhodný i pro vegetariány, pokud ho připravíme bez slaniny a místo sádla použijeme rostlinný olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!