Lesní perkeltík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků vývar 1 lžíce petrželka 2-4 ks cibule 1 lžička sádlo 1 kg houby 3 lžičky plnotučná hořčice 5 dkg anglická slanina 3 ks tavený sýr podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby topinky na ozdobu mletá sladká paprika
Postup Lesní perkeltík recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme nadrobno.
Slaninu s cibulí dáme na rozehřátou pánev. Podle potřeby můžeme přidat kousek sádla a osmahneme. Přidáme připravené houby, osolíme a asi 20 minut podusíme.
Poté opepříme, okořeníme kmínem a přidáme hořčici. Dobrá je i kremžská hořčice.
Dále podlijeme asi 1/2 hrnku vývaru nebo vody a dusíme, až jsou houby měkké a bez vody. Potom přidáme na plátky pokrájený sýr, posekanou petrželku a všechno dobře promícháme.
Lesní perkeltík natřeme na topinky, posypeme paprikou a podáváme s kyselou okurkou. Lesní perkeltík je vhodný i pro vegetariány, pokud ho připravíme bez slaniny a místo sádla použijeme rostlinný olej.