Lehce pikantní domácí kečup recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g cukr
1 lžíce sůl
1 dl ocet
4 ks jablko
2 kg rajče
2 - 3 ks feferonka
8 ks hřebíček
4 listy bobkový list
1 lžíce pepř
1 lžíce celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience dáme do hrnce a dáme dusit. Pokud chceme mít kečup pikantnější, přidáme feferonky

  2. Po zavření směs dusíme 25 minut. Směs na kečup propasírujeme, vložíme zpět do čistého hrnce a vaříme do zhoustnutí. Hustou směs dáváme do skleniček. Stejně jako marmelády ani kečup nepotřebuje zavařovat. Stačí skleničky s horkým kečupem otočit dnem vzhůru

  3. Lehce pikantní domácí kečup podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!