Lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
4 ks vejce
3 lžíce máslo
4 ks cibule
1/2 ks cuketa
4 ks rajče
4 ks zelená paprika
1 špetka pálivá mletá paprika
2 - 3 špetky mletý černý pepř
200 g měkká uzenina (gothaj)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou uzeninu a osmažíme ji

  2. Postupně přidáme na větší proužky pokrájenou papriku, na kostky nakrájenou cuketu, sůl, pepř a papriku. Vše promícháme. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli dusit

  3. Asi po 2 - 3 minutách přidáme pokrájená rajčata, promícháme a opět na chvíli přikryjeme poklicí. Před dokončením vmícháme vidličkou rozmíchaná vajíčka a necháme je zatuhnout

  4. Lečo podáváme s krajícem chleba nebo vařenými bramborami. Pro jedlíky můžeme přiložit plátky houskového knedlíku - lečo s knedlíkem chutná skvěle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!