Vege lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
1 lžička sůl
sůl
60 g máslo
60 g cibule
2 ks cibule
bazalka
2 ks kapie
lasagne
oregano
2 ks bobkový list
1 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
1 špetka bílý pepř
60 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
200 g parmezán
400 g mražený špenát
mletý černý pepř
400 g rajčatové pyré
800 g loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno a kapii na tenké nudličky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme pokrájenou cibuli. Pak přidáme loupaná pokrájená rajčata a pyré

  2. Osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem, koriandrem, chilli papričkou a přidáme bobkový list. Dusíme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou kapii. Špenátový protlak podusíme s česnekem, osolíme a opepříme

  3. Zeleninu a špenát necháme trochu zchladnout a během té doby připravíme bešamelovou omáčku. V kastrole rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme mouku a krátce zasmahneme

  4. Do základu na bešamelovou omáčku přidáme mléko a dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list a ochutíme bílým pepřem a špetkou muškátového oříšku a solí. Vaříme zvolna a stále mícháme, aby se bešamel nespálil

  5. Do pekáče skládáme vrstvy v pořadí bešamel, pláty lasagne, zelenina a parmezán. Poslední vrchní vrstva je bešamel a na něj ještě přijde bohatě zasypat parmezánem

  6. Vege lasagne pečeme asi 35 minut na 180 °C pěkně do zlatavě vypečené kůrčičky

  7. Vege lasagne podáváme k výbornému obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!