Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
sůl
60 g máslo
1 ks cibule
tymián
250 ml voda
1 balíček lasagne
mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
150 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
500 g mleté maso (míchané)
250 ml smetana na vaření
1 konzerva konzervovaná rajčata
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso. Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme a přidáme také čerstvý nebo sušený tymián. Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut podusíme

  2. Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Máslo necháme v kastrolku rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme. Poté postupně přilijeme smetanu s vodou, stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Bešamelovou omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí. Zalijeme částí bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem

  4. Opět poklademe vrstvou lasagní. A opět přijde na řadu masová směs, bešamel a sýr

  5. Vrstvy opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Končíme sýrem

  6. Troubu vyhřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý

  7. Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou podáváme jako sytý hlavní chod, doplníme čerstvou zeleninou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!