Smažené rýžové koule s kuřetem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 6 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
vejce
40 g parmazán
hladká mouka
30 - 40 g čerstvý zázvor
1 hrst petrželová nať
strouhaná houska
4 ks kuřecí stehno
350 g kulatozrnná rýže
1 ks čerstvá chilli paprička
2 ks malá šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme masovou náplň. Kuřecí stehna omyjeme a v menším množství osolené vody podusíme doměkka. Pak maso zbavíme kůže, vykostíme a jemně usekáme. Očištěnou chilli papriku zbavíme jadérek a spolu s opranou petrželovou natí velmi jemně usekáme. Vše promícháme s masem, spojíme několika kapkami oleje a podle chuti osolíme. Masovou náplň necháme v chladu rozležet

  2. Mezitím si připravíme ochucenou rýži. Kulatozrnnou rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Čerstvý zázvor, stroužky česneku a šalotky oloupeme, usekáme nadrobno a necháme zpěnit na větším množství oleje. Jakmile se všechny vůně uvolní, přisypeme rýži a restujeme tak dlouho, dokud se rýže nezačne přichytávat na dno. Pak přilijeme asi naběračku vývaru a za stálého míchání a postupného přilévání vývaru udusíme rýži doměkka. Nakonec ji promícháme se strouhaným parmazánem a ještě teplou můžeme začít plnit masem. Rýže by měla být trochu lepivá, abychom z ní mohli tvarovat koule

  3. Z vlažné rýžové hmoty velkou lžící utvoříme placičky, do jejich středu klademe masovou náplň a mokrýma rukama (nebo pomocí folie) tvoříme koule, které necháme zcela vychladnout. Vychladlé plněné rýžové koule obalíme v trojobalu a smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Na smažení je vhodný fritovací hrnec

  4. Usmažené rýžové koule s kuřetem rozdělíme na porce a podáváme s pikantními omáčkami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!