Lahodná krémová polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
4-5 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 lžička libeček
0.5 kelímku smetana na vaření
200 g loupaná červená čočka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek a nakrájíme nadrobno.

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm do zesklovatění osmahneme. Přisypeme čočku a brambory a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme malou rovnou lžičku soli, 2 špetky pepře a libeček. Polévku vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Poté přidáme česnek a minutku dvě provaříme.

  3. Celý obsah hrnce tyčovým mixérem rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme a přidáme také rozemnutou majoránku (až 1 lžíce). Poté přilijeme smetanu (můžeme i vynechat) a znovu lehce promixujeme.

  4. Lahodnou krémovou polévku můžeme doplnit chlebovými krutony, dozdobit čerstvou petrželkou a takto podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!