Pečené kuřecí řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
máslo
100 g strouhanka
3 ks kuřecí prsa
2 lžičky plnotučná hořčice
1 kelímek zakysaná smetana
kari koření
100 g tvrdý sýr
1 hrst zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme do větší misky zakysanou smetanu, přidáme vejce, plnotučnou hořčici, koření, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme

  2. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí a menší plátky, z jednoho prsa uděláme cca 3 - 5 malých řízečků. Všechny pak lehce osolíme a dáme do misky s připravenou marinádou, pořádně promícháme, aby byly všechny plátky obaleny. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice nakřehnout, stačí alespoň pár hodin, ideálně však přes noc

  3. Poté si nachystáme strouhanku a nastrouháme do ní na jemno sýr, a to nejlépe parmezánového typu, ale lze použít i goudu či eidam

  4. Každý plátek masa pak obalíme ve strouhance se sýrem, položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud zbude marináda na dně misky a i trochu strouhanky se sýrem, můžeme vytvořit placičku a přidat ji k řízkům

  5. Na každý řízeček pak položíme tenoučký plátek másla. Vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Po 15 minutách vyndáme, řízky otočíme a dáme je dopéct zpátky do trouby dozlatova

  6. Pečené kuřecí řízky podáváme s bramborovou kaší či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!