Lahodná jahodová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
300 g jahody
1 lžíce med
50 g cukr moučka
250 ml smetana ke šlehání
350 ml neslazené kondenzované mléko
na ozdobu
jahody
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu za stálého šlehání přilijeme horké kondenzované mléko s medem. Dále šleháme ve studené vodní lázni do zhoustnutí a vychlazení. Pak přidáme ušlehanou smetanu a rozmixované jahody, dobře promícháme.

  2. Jahodovou směs zmrazíme. Mrazíme v kovové misce za občasného promíchání nebo ve stroji na zmrzlinu.

  3. Po zmrazení naplníme lahodnou smetanovou zmrzlinu do pohárků a ozdobíme jahodami a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!