Dušené jelení maso s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
majoránka
60 g cibule
2 dl voda
2 ks mrkev
2 listy bobkový list
pepř
2 dl červené víno
10 g hladká mouka
6 kuliček celý pepř
2 lžíce rajčatové pyré
500 g jelení maso
4 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Jelení maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji osmažíme. Zalijeme trochou vody a vínem, přidáme pár kuliček celého pepře, bobkový list a necháme dusit do poloměkka

  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Podle potřeby doléváme vodu nebo víno a dusíme do měkka

  3. Dochutíme majoránkou a rajčatovým pyré. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!