Dušené jelení maso s brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl majoránka 60 g cibule 2 dl voda 2 ks mrkev 2 listy bobkový list pepř 2 dl červené víno 10 g hladká mouka 6 kuliček celý pepř 2 lžíce rajčatové pyré 500 g jelení maso 4 ks střední brambory
 
Postup Dušené jelení maso s brambory
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Jelení maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji osmažíme. Zalijeme trochou vody a vínem, přidáme pár kuliček celého pepře, bobkový list a necháme dusit do poloměkka
 Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Podle potřeby doléváme vodu nebo víno a dusíme do měkka
Dochutíme majoránkou a rajčatovým pyré. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.
