Lahodná jablečná bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g cukr 4 ks vejce 125 g máslo 4 ks jablko 1 ks prášek do pečiva vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Lahodná jablečná bábovka
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Posléze přidáme mouku a kypřící prášek. Po rozmíchání těsta přidáme jablíčka nastrouhaná na nudličky. Nakonec pomalu vmícháme sníh ušlehaný z bílků
Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou (mletým kokosem) vysypané bábovkové formy, případně použijeme formu srnčího hřbetu
Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do doby, než se těsto začne od stěny formy odlepovat. Záleží na každé troubě zvlášť, ale doba je mezi 25 - 40 minutami
Upečenou jablečnou bábovku vyklopíme a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem
Poznámka: Ač je v receptu 250g cukru, tak dávám jen něco přes 200g a taky je to sladké a moc dobré. Pro fajnšmekry lze do těsta přimíchat rozinky, skořici, ořechy či mandle. Záleží na chuti
Foto: Pixabay.com