Lahodná jablečná bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g cukr
4 ks vejce
125 g máslo
4 ks jablko
1 ks prášek do pečiva
vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Posléze přidáme mouku a kypřící prášek. Po rozmíchání těsta přidáme jablíčka nastrouhaná na nudličky. Nakonec pomalu vmícháme sníh ušlehaný z bílků

  2. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou (mletým kokosem) vysypané bábovkové formy, případně použijeme formu srnčího hřbetu

  3. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do doby, než se těsto začne od stěny formy odlepovat. Záleží na každé troubě zvlášť, ale doba je mezi 25 - 40 minutami

  4. Upečenou jablečnou bábovku vyklopíme a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem

  5. Poznámka: Ač je v receptu 250g cukru, tak dávám jen něco přes 200g a taky je to sladké a moc dobré. Pro fajnšmekry lze do těsta přimíchat rozinky, skořici, ořechy či mandle. Záleží na chuti

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!