Tříbarevné stromečky s marcipánem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
140 g máslo
1 lžíce kakao
70 g čokoláda na vaření
70 g cukr moučka
marcipán
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
70 g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, vanilkového cukru a 1 vejce si vypracujeme hladké těsto. Podle chuti můžeme ještě přidat kapku vanilkového aroma. Těsto rozdělíme napůl a půlku dobarvíme lžící kakaa. Obě těsta necháme v lednici odležet

  2. Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme stromečky nebo jiné cukroví. Pěkněji vypadá, když má vykrajovátko ve středu kolečko, hvězdičku, apod. Tmavé stromečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a na to poklademe světlé vykrojené stromečky. Linecké stromečky upečeme ve vyhřáté troubě

  3. Mezitím si podle receptu na Marcipán ze sušeného mléka připravíme marcipán, ze kterého vykrajujeme totožné stromečky

  4. V hrnečku si ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu

  5. Vychladlé cukroví začneme spojovat s marcipánem tak, že marcipán bude vespod, kápneme na více míst trošku čokolády a jemně přitiskneme upečené stromečky, necháme zatuhnout

  6. Pak už jen tříbarevné stromečky s marcipánem dozdobíme. K rozpuštěné čokoládě jen nepatrně vmícháme čokoládu bílou. Nepromícháváme úplně, aby i poleva byla dvoubarevná

  7. Tříbarevné stromečky necháme dobře zatuhnout a uložíme do krabičky, kde je necháme zhruba 7 - 10 dní odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!