Labužnické makarony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
100 g šunka
1 dl smetana ke šlehání
50 g strouhaný sýr
100 g sterilované žampiony
100 g sterilovaný hrášek
2 porce makarony
1 kostka syrokrém
podle chuti
sůl
rajčatový protlak
koření
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou šunku opečeme na másle, přidáme hrášek, okapané žampiony, sůl, koření a dusíme 5 minut. K podušené směsi přidáme rajčatový protlak, sýr a smetanu ke šlehání. Společně povaříme, vznikne nám hustá omáčka.

  2. Mezitím si uvaříme makarony v osolené vodě. Vaříme podle návodu na obalu a poté scedíme.

  3. Makarony rozdělíme na talíře, omáčkou polijeme a nakonec ještě labužnické makarony posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!