Kyselé zelí na asijský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - olej
5 ks mrkev
- - omáčka sójová
2 ks paprika červená
3 ks cibulky jarní
250 g tofu
500 g zelí sterilované
- - zázvor čerstvý
100 g výhonky sójové
80 g ořechy kešu

Postup přípravy receptu

  1. Zelí slijeme, šťávu si schováme. Zázvor očistíme a najemno nasekáme. Smícháme zelí s olejem a tofu a necháme v této marinádě asi 15 minut táhnout. Tofu vyjmeme, osušíme a opečeme ve veliké pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme, cibulky nakrájíme na kolečka, mrkev na plátky, papriky na kostičky. Všechnu zeleninu přidáme k zelí a asi 5 minut dusíme. Přilijeme marinádu, šťávu ze zelí a asi 5 minut dusíme. Dochutíme cukrem a sójovou omáčkou. Sójové výhonky slijeme, necháme okapat a pak je přidáme kešu oříšky. Tofu nakrájíme na kostky, hotový pokrm zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!