Pikantní marináda na kuře na grilu recept

Apetit Recepty marináda

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1/2 hrnku olej
1 lžička sůl
1 lžíce grilovací koření
1 špetka pepř
4 lžíce sojová omáčka
2 lžičky citronová šťáva
1 hrnek černé pivo
2 lžičky chilli omáčka
4 ks kuřecí čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné kuřecí čtvrtky jemně osušíme a poté si připavíme marinádu

  2. V misce smícháme sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu černého piva a olej. Poté přidáme grilovací koření, česnek utřený se solí, chilli omáčku a pepř

  3. Marinádou důkladně potřeme maso ze všech stran, položíme do zbytku marinády a necháme uležet do druhého dne. Druhý den v průběhu grilování maso potíráme ještě několikrát

  4. Pikantní kuřecí čtvrtky na grilu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem či jinou libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!