Kynuté palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
750 ml mléko
1 ks droždí
80 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
podle chuti
sůl
marmeláda
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku přidáme všechen cukr, nadrobíme droždí a zalijeme hrnkem vlažného mléka. Jakmile kvasnice vzejdou, přidáme zbytek vlažného mléka, vejce, sůl a důkladně promícháme v řídké těsto, které potom kynutím výrazně zhoustne. Necháme vykynout asi na dvojnásobek.

  2. Palačinky smažíme po obou stranách do světle hněda na peroutkou máslem potřené pánvi.

  3. Kynuté palačinky podáváme potřené marmeládou podle chuti, úhledně srolované a lehce pocukrované na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!