Kynuté nekynuté koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
0 ks máslo
8 lžic mléko
1 kostka droždí
1 špetka citronová kůra
0 kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobíme droždí do misky, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, ne horkým. Zakryjeme a necháme vzejít kvásek.

  2. Mezitím si do mísy připravíme ostatní suroviny, přičemž vše by mělo mít pokojovou teplotu. I máslo, které si předem rozpustíme. Když kvásek vykyne, opatrně ho vmícháme do mísy se základem těsta. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které se nelepí k míse.

  3. Z těsto ihned tvarujeme koláče, které plníme podle chuti. Kynuté nekynuté koláče pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Kynuté nekynuté koláče podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!