Květákový salát s pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g kopr
2 ks pomeranč
400 g květák
6 lístků bazalka
1 svazek jarní (naťová) cibulka
zálivka
1-2 stroužky česnek
sůl
1 lžička cukr krupice
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
3 lžíce vinný ocet
1 lžíce pomerančová šťáva
drcený barevný pepř
na ozdobu
8 listů ledový salát
příloha
1 balíček sýrové krekry

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě vaříme 6-8 minut. Pak růžičky necháme okapat a vychladnout.

  2. Kopr a bazalku propláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Bílou část cibulek nakrájíme na kolečka a zelenou nať nadrobno nasekáme.

  3. Vinný ocet smícháme s citronovou i pomerančovou šťávou, přidáme olej a prošleháme. Dochutíme solí, pepřem i cukrem a jako poslední vmícháme utřený česnek.

  4. Růžičky květáku promícháme s cibulí a nasekanými bylinkami. Přidáme na plátky nakrájený neloupaný pomeranč (pečlivě omytý) a vše zalijeme dresinkem.

  5. Pikantní květákový salát rozdělíme do misek vyložených listy salátu a ozdobýme sýrovými krekry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!