Květákové kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 ks rajče
1 ks květák
1 ks chilli paprička
120 ml olivový olej
0.5 lžičky mletá skořice
1 lžička kari koření
1 ks paprika (žlutá)

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty namočíme na 20 minut do octové nebo slané vody, abychom se zbavili drobného hmyzu.

  2. Připravený květák uvaříme v osolené vodě skoro doměkka. Vyjmeme jej z vývaru a necháme jej okapat. Vývar zcedíme, budeme jej ještě potřebovat.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku a papriku zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme je na drobné kostičky. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na malé kousky.

  4. V hrnci rozpálíme olivový olej, zeleninu na něm zprudka orestujeme, přidáme kari koření a skořici, necháme vše prohřát a pak směs zalijeme 200 - 300 ml květákového vývaru a osolíme. Zeleninu podusíme.

  5. Květák nakrájíme na menší růžičky a přidáme jej k zelenině. Společně směs dusíme dalších 3 - 5 minut.

  6. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!