Květákové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks květák
2 lžíce hladká mouka
200 g sýr eidam
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý zázvor
podle potřeby
kukuřičná strouhanka
klasická strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé květákové růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. V míse rozmačkáme květák šťouchadlem na kaši.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, mouku, kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti mletý zázvor a sůl. Zamícháme.

  3. Lžící vykrajujeme karbanátky, které obalíme v obyčejné strouhance a smažíme dozlatova.

  4. Květákové karbanátky podáváme s vařenými brambory. Jako příloha je vhodný též okurkový nebo rajčatový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!