Dvojitá hrachová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 ks cibule
máta
200 g párek
100 g hrách
50 g parmazán
olivový olej
mletý pepř
1/4 ks ledový salát
4 ks jarní cibulka
200 g mražený hrášek
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji opečeme párky nakrájené na kolečka a vyndáme je na ubrousek, necháme tak okapat přebytečný tuk. Párky lze nahradit také slaninou. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Do hrnce na výpek přidáme cibuli a česnek, podusíme doměkka. Potom přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličkou dusíme 5 minut. Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu a potom za stálého míchání vaříme polévku 40 minut. Do hrachové polévky přidáme zmrazený hrášek a vaříme tak dlouho, dokud nezměkne

  3. Dvojitou hrachovou polévku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Po částech polévku rozmixujeme dohladka, nalijeme zpátky, přidáme párky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem

  4. Dvojitou hrachovou polévku na talíři zdobíme parmazánem. Podáváme s křupavým pečivem či doplníme krutonky

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!