Dvoubarevná bábovka s broskvemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g broskve
4 ks vejce
20 g kakao
100 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
130 g Hera
strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dáme do chladu

  2. Vejce rozklepneme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh

  3. Máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Ke směsi postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků

  4. Broskve oloupeme, nakrájíme na kostičky a přimícháme je do těsta. Kompotované broskve necháme okapat a oschnout

  5. Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem

  6. Těsto střídavě naplníme do formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut na 160 °C

  7. Necháme trošku vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!