Dvojctihodné koláče recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1/2 sklenice olej 1 špetka sůl 1 ks vejce marmeláda 250 ml mléko 100 g droždí tvaroh 500 g hladká mouka 1 ks majonéza v sáčku (Poličanka)
Postup Dvojctihodné koláče
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, vlahého mléka a cukru si připravíme kvásek
Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, olej, celé vejce a majonézu. Pak přidáme vzešlý kvásek a zpracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě pod čistou utěrkou vykynout
Po vykynutí si rozdělíme těsto na dílky podle toho, jak chceme mít koláče veliké. Z dílků si připravíme kuličky, do kterých si uděláme důlek. Dvojctihodné koláčky postupně plníme marmeládou a nakonec tvarohem. Koláče můžeme také plnit makovou a povidlovou náplní
Dvojctihodné koláče upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Koláče by měly být krásně zlatavé.