Dvojctihodné koláče recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1/2 sklenice olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
marmeláda
250 ml mléko
100 g droždí
tvaroh
500 g hladká mouka
1 ks majonéza v sáčku (Poličanka)

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, vlahého mléka a cukru si připravíme kvásek

  2. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, olej, celé vejce a majonézu. Pak přidáme vzešlý kvásek a zpracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě pod čistou utěrkou vykynout

  3. Po vykynutí si rozdělíme těsto na dílky podle toho, jak chceme mít koláče veliké. Z dílků si připravíme kuličky, do kterých si uděláme důlek. Dvojctihodné koláčky postupně plníme marmeládou a nakonec tvarohem. Koláče můžeme také plnit makovou a povidlovou náplní

  4. Dvojctihodné koláče upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Koláče by měly být krásně zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!