Květákové buchtičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 ml mléko
1 lžička vegeta
2 špetky mletý pepř
1 lžička drcený kmín
1 ks větší květák
1 svazeček petrželka kudrnka
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání
tuk na potření

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na drobné růžičky a lehce rozmačkáme. Vmícháme vejce, mléko, vegetu, pepř a drcený kmín. Přidáme nasekanou petrželku a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší vláčné těsto.

  2. Z těsta vykrajujeme lžičkou malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme je na povrchu i po stranách jako buchty. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.

  3. Vhodná příloha ke květákovým buchtičkám jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!