Květákové buchtičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 ml mléko 1 lžička vegeta 2 špetky mletý pepř 1 lžička drcený kmín 1 ks větší květák 1 svazeček petrželka kudrnka podle potřeby strouhanka tuk na vymazání tuk na potření
Postup Květákové buchtičky recept
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na drobné růžičky a lehce rozmačkáme. Vmícháme vejce, mléko, vegetu, pepř a drcený kmín. Přidáme nasekanou petrželku a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší vláčné těsto.
Z těsta vykrajujeme lžičkou malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme je na povrchu i po stranách jako buchty. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
Vhodná příloha ke květákovým buchtičkám jsou vařené brambory.