Květáková polévka s rozmarýnovými krutony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 ml mléko
1 ks cibule
1 ks květák
2 lžíce olivový olej
500 ml kuřecí vývar
80 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
drobení
200 g chléb
1 lžíce čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chléb nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Polovinu oleje rozpálíme v hrnci, vmícháme cibuli a 5 minut ji opékáme. Přidáme česnek, polovinu rozmarýnu a necháme 1 minutu opékat. Poté vmícháme květák, krátce opečeme a vlijeme mléko a vývar. Přivedeme k varu a necháme 20 minut probublávat.

  3. Mezitím smícháme nakrájený chléb, zbylý olej a rozmarýn, směs rozprostřeme na plech a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Polévku nakonec rozmixujeme dohladka. Přidáme do ní smetanu, dochutíme solí a pepřem.

  4. Květákovou polévku podáváme s rozmarýnovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!